Naaimachines

Ontdek onze naaimachines

Nieuwe naaimachines

Bent u beginnend naai(st)er, is uw huidige naaimachine aan vervanging toe of wilt u ook een lockmachine of borduurmachine gaan gebruiken? Naaiwinkel Dokter ZigZag aan de Haagweg 454 in Breda (centrum Princenhage) biedt u hierin de complete range van het Zwitserse kwaliteitsmerk Elna. Voor elke wens is er dus een oplossing!

De Elna productlijn bestrijkt het hele segment huishoudnaaimachines, van eenvoudige instapmodellen tot naaimachines voor de meest ervaren gebruikster. Tot deze laatste categorie behoren ook de naaimachines met borduurmogelijkheden en coverlock en overlock machines.

Tweedehands naaimachines

Ook voor tweedehands naaimachines bent u bij ons aan het juiste adres. Kwaliteitsmachines voor een schappelijke prijs, bovendien met garantie.

Ruilt u de aangeschafte tweedehands naaimachine binnen 1 jaar in voor een nieuwe naaimachine dan wordt het volledige aanschafbedrag in mindering gebracht. U kunt dus 1 jaar gratis proberen of naaien iets voor u is en dan overstappen op een nieuwe naaimachine!

Kijk in het overzicht op Marktplaats voor ons actuele aanbod via de volgende link: marktplaats overzicht

Dokter Zigzag-ElnaNaaimachines

 

 

 

 

 

 

 

 

Garantie & service

Bij Naaiwinkel Dokter Zigzag te Breda bestaat altijd de mogelijkheid om een naaimachine op uw gemak uit te proberen voor u tot aanschaf overgaat.

Mocht u een nieuwe Elna naaimachine bij ons kopen, dan:

 • maken wij met u een afspraak tot een uitgebreide persoonlijke instructie waarbij u wordt ingewijd in alle mogelijkheden van de door u aangeschafte naaimachine;
 • krijgt u standaard een garantie van 3 jaar op fabricagefouten.

Inruil

Bij aankoop van een nieuwe Elna naaimachine bestaat bij Naaiwinkel Dokter ZigZag de mogelijkheid tot het inruilen van uw oude naaimachine. Is uw oude naaimachine bij ons in reparatie en is deze economisch of technisch gezien niet te repareren, dan krijgt u bij ons de gemaakte onderzoekskosten in mindering op de aanschafprijs van de nieuwe Elna naaimachine.

Kom snel langs!

Kom dus snel langs in Naaiwinkel Dokter ZigZag in Breda om te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen bij de aanschaf van een nieuwe naaimachine. De koffie staat klaar!
Het grootste deel van de productlijn hebben wij in huis, mocht een machine niet in onze winkel aanwezig zijn dan kunnen wij er voor zorgen dat deze in één dag binnen is.

De Elna range

Hieronder volgt een globale beschrijving van het assortiment Elna naaimachines van Naaiwinkel Dokter ZigZag. Voor een gedetailleerde beschrijving verwijzen wij u naar de website van Elna Benelux en naar de folder (pdf).

Elna beginning range

Deze range bestaat uit 2 modellen welke beide in voorraad zijn bij ons:

 • Sew Green/Fun/Zebra: Instapnaaimachine verkrijgbaar in 3 hippe dessins, erg leuk voor mensen die met naaien willen starten. De Elna sew  is eenvoudig in gebruik maar heeft toch maar liefst 15 verschillende steken, waaronder knoopsgat, stretch en drievoudige steken. Deze gebruiksvriendelijk naaimachine is de ultieme partner voor beginners!
 • Elna eXplore 150: Eenvoudige machine alle basissteken om af en toe wat verstelwerk te doen.. Bediening is eenvoudig met één knop.
 • Elna eXplore 160: Als de eXplore 150 maar dan met stretch-steken en apart regelbare steeklengte.

Elna eXplore range

Deze range bestaat uit 4 modellen mechanische naaimachines, de volgende modellen hebben wij in de winkel:

 • eXplore 220: Dit model is voor de (beginnend) naai(st)er die al wat meer mogelijkheden verlangd van de naaimachine, het hebben o.a. een ingebouwde naaldinrijger en een ingebouwde draadafsnijder. De Elna 220 heeft 17 steken inclusief vierstaps knoopgat. Compact, licht en eigentijds, snel paraat voor elke actie!
 • eXplore 320: Ook dit model is voor de (beginnend) naai(st)er die wat meer mogelijkheden verlangd van de naaimachine. De Elna 320 heeft additioneel een regelbare persvoetdruk, een sterke doorstikkracht voor alle stoffen en een metrische en inch maataanduiding op de machine. Verder heeft deze naaimachine 21 steken incl. vierstaps knoopgat. Muistil, trendy en precies!

Elna Star

Dit is het nieuwe computergestuurde model van Elna. Het is de meest ideale naaimachine voor de jonge, creatieve ontwerpers, die op zoek zijn naar meer mobiliteit en gebruiksgemak. De Elna Star heeft een accessoireopslag, ingebouwde naaldinrijger, automatische knoopsgatenvoet en 20 steken. Vier essentiële functies van de Elna Star zijn de toetsen voor naaldpositie, automatisch hechten, retour en start/stop. Kortom: de Elna Star biedt alle nodige opties om zelf een ster te worden. Compact, lichtgewicht en modern!

Elna 3210 Jeans

Mechanische Elna naaimachine die uitermate geschikt is voor het naaien van spijkerstof en andere dikke materialen, maar ook fijne en elastische stoffen is voor de Elna 3210 geen enkel probleem. Dit model heeft 19 steken incl. éénstaps knoopsgat. Heel toepasselijk is bij deze machine een “jeans” tas/stofhoes te verkrijgen voor goede bescherming en eenvoudig vervoer van de naaimachine.

Degelijk, robuust en betrouwbaar!

Elna eXperience range

Deze range bestaat uit 4 modellen computernaaimachines met uitgebreide mogelijkheden voor de ervaren gebruik(st)er, het volgende model hebben wij in de winkel:

 • eXperience 520: Deze veelzijdige computernaaimachine kan iedere stof behandelen, ongeacht hoe zwaar. De maximale steekbreedte van deze naaimachine is 7 mm, de steeklengte is instelbaar tot maximaal 5 mm. Dit model heeft 30 steken, inclusief quilten, patchwork en 6 éénstaps knoopsgaten. Begin met het creëren van uw eigen garderobe. Repareer en verander alle kleding naar uw wens; uw Elna past zich aan, aan iedere gewenste stijl! Eenvoudig, snel en compleet!

Elna Lotus

De ultieme “alles in één” naaimachine voorzien van kleppen die voor bescherming van de machine zorgen als ze gesloten zijn en een royale naaitafel vormen als u ze openklapt.

Deze machine heeft verder een verzonken garenklospen, een automatische draadafsnijder en geïntegreerde automatisch naaldinrijger. Als finishing touch is de naaldstang in het midden van de machine geplaatst waardoor de stof aan beide kanten van de naald ondersteund wordt en u het werk beter kunt geleiden. De Elna Lotus heeft 18 steken waaronder 2 automatische éénstaps knoopsgaten. Compact, eenvoudig en aangenaam!

Elna eXcellence range

Deze range bestaat uit 3 modellen computernaaimachines met zeer uitgebreide mogelijkheden bedoeld voor de ervaren gebruik(st)er, het volgende model hebben wij in de winkel:

 • eXcellence 680: Het nieuwe topmodel naaimachine van Elna. Deze machine heeft o.a. een steekbreedte van maar liefst 9 mm en een armlengte van 210 mm.  Verder worden met de machine vele accesoires standaard meegeleverd, welke overzichtelijk in de machine kunnen worden opgeborgen. Het stekenprogramma van deze naaimachine is zeer uitgebreid. Zo kunt u kiezen uit 170 steken; waaronder 9 knoopsgaten en een automatisch knoopsgat, patchwork, quilten en 3 verschillende alfabetten.

Elna eXpressive en Haute Couture range

Deze range bestaat uit modellen die behalve kunnen naaien ook uitgebreide quilting en borduurmogelijkheden hebben. Deze machines zijn niet in de winkel aanwezig, maar wel te bestellen.

Elna coverlock 444

Jersey, stretch en lycra, alle moderne stoffen kunnen worden gebruikt op deze Elna. De Elna 44 betekent flexibiliteit. Verwerk de dunste materialen met gemak zonder ingewikkelde instellingen. Deze machine is niet in de winkel aanwezig, maar wel te bestellen.

Elna overlock range

Deze range bestaat uit 4 modellen overlock machines waarvan wij de volgende modellen in de winkel hebben:

 • Elna 664: Deze Elna lockmachine biedt de perfecte afwerking en is de perfecte aanvulling op uw traditionele naaimachine. Deze machine is de meest eenvoudige in de overlock range. Het biedt o.a. een zelfinrijgende ondergrijper, een gekleurd inrijgschema en een verstelbare snijbreedte.
 • Elna 664 PRO: Deze Elna lockmachine biedt bovenop de mogelijkheden van de 664 een de mogelijkheid tot een 2-draads rolzoom, flatlock en overlocksteek, alsmede een 3-draads stretchlock.

Komt u ook langs om te kijken om ons assortiment Elna naaimachines te bekijken en eventueel uit te proberen? De koffie staat klaar! Door onze gunstige locatie aan de Haagweg in Breda (wijk: Princenhage) kunt u uw auto vlakbij of zelfs voor de deur parkeren.